Fundació Gentis - Novetats

15 joves en risc d’exclusió social accedeixen a la pràctica esportiva gràcies al projecte Arrela’t

“La natació és un dels esports que més m’agrada, és on m’he sentit millor, on he canviat més físicament i psicològicament i l’Arrela’t ha sigut una gran oportunitat per poder-lo tornar a practicar”. Aquestes són les paraules de Juan Gabriel, una de les 15 persones joves en risc d’exclusió social que aquest 2022 s’han beneficiat del programa de mentoria esportiva Arrela’t, impulsat per la Fundació Gentis, amb la col·laboració de l’Ajuntament d’Amposta i el Centre de Tecnificació Esportiva Terres de l’Ebre, i el mecenatge de l’empresa Remsa. Ell, com la resta de persones joves participants, ha pogut practicar un esport amb l’acompanyament de sessions de mentoria a través de les quals s’han treballat valors i competències.

Des de Gentis, la coordinadora d’Arrela’t, Judit Rufí, va posar en valor la bona acollida per part dels clubs esportius i les persones joves participants, així com l’excel·lent coordinació entre Gentis, Serveis Socials de l’Ajuntament d’Amposta i l’empresa Remsa. També va recordar que, en el marc del projecte internacional SportsMe, Amposta, juntament amb Bristol i Oporto, estan elaborant una guia metodològica d’implantació del mentoratge esportiu que està previst que es presenti durant l’últim trimestre de l’any.

 “Són les aliances com aquesta, entre administració pública, sector privat i tercer sector les que ens permeten desenvolupar projectes de transformació social com l’Arrela’t”, deia l’alcalde d’Amposta, Adam Tomàs, posant en valor també en valor el paper actiu dels clubs esportius que han participat en aquesta primera edició de l’Arrela’t.  El paper de l’Ajuntament d’Amposta ha sigut, per una banda, detectar aquelles persones joves en risc d’exclusió social que poden participar del programa i, per una altra banda, fer de nexe d’unió amb els clubs esportius a través del Centre de Tecnificació Esportiva.

Per la seva part, des de Remsa, el seu responsable de Comunicació, Dídac Tomàs, va valorar molt positivament la implicació tant de les organitzacions impulsores del projecte com de les persones joves participants i va assenyalar que aquesta primera edició de l’Arrela’t és només la primera pedra d’un projecte que vol ser territorial. “Hem començat a treballar-lo a Amposta, però tots coincidim en voler que això s’exporti al conjunt de les Terres de l’Ebre perquè l’esport es converteixi arreu en motor d’inclusió social”. 

Finalment, Paula Muiño, ideòloga del projecte, també de Remsa, es va mostrar molt satisfeta “perquè el projecte s’hagi pogut materialitzar i que tothom tingui la possibilitat de practicar un esport que li agrada i de fer activitats més enllà de l’escola”. L’aportació econòmica de Remsa ha servit per fer front a les despeses que suposa la pràctica esportiva de cada persona jove.