Plataforma Educativa
Treballa amb nosaltres
General

25 anys de compromís amb les persones

“Celebrem la feina feta, però sobretot la capacitat de resiliència de totes les persones per les qui treballem”


Ahir, dimarts, 17 de desembre, estrenàvem  “Calidoscopi d’Afectes”, un documental realitzat per Gerard Bagué que recull testimonis i vivències dels 25 anys d’acció social de Plataforma Educativa.  El documental, que compta amb la música d’Eduard Canimas, és produït per Tururut Art Infogràfic i l’ha muntat Aida Velázquez. Era tarda d’estrena, i vam comptar amb la companyia d’unes 180 persones, entre professionals i persones usuàries dels diferents serveis i entitats.
 
Als 80 minuts que dura el metratge, hi  podem em veure la tasca que desenvolupen algunes de les fundacions i empreses d’inserció que formen part de Plataforma Educativa, entre les que hi ha la Fundació Astres i el Centre Especial de Treball que gestiona a Girona. Mariàngels Oliveras, l’emprenedora social ja retirada que va estar al capdavant de l’entitat durant molts anys, es mostra emocionada en una conversa al voltant dels avenços i les dificultats de les persones amb discapacitat, tenint molt present la seva filla amb síndrome de Down “esperem deixar un món molt millor per a ells. Més digne. Voldrà dir que també ho és per a per a tots nosaltres”. 
La realitat dels educadors socials, tantes vegades dura però tantes altres reconfortant és qüestió d’equilibri
 
A “dues mares” un altre dels capítols d’aquest documental, es parla de l’acolliment familiar i es pot veure un retrobament entre la família acollidora i la mare del jove que va ser acollit, mostrant en aquest sentit episodi, les persones per les quals treballa la Fundació Infància i Família; La realitat dels educadors socials, tantes vegades dura però tantes altres reconfortant és qüestió d’equilibri, per això ho il·lustren amb la peça “Funambulistes” on es pot veure com professionals del tercer sector expliquen es seves vivències durant la seva carrera; Una llar residència a Santa Coloma, un pis assistit a Girona, converses entre persones usuàries dels diferents serveis que parlen sobre el futur, sobre la capacitat de superar-se, sobre la vida que els queda per endavant i de com revertiran allò après en la societat mateixa.
“esperem deixar un món molt millor per a ells. Més digne. Voldrà dir que també ho és per a per a tots nosaltres”. 
Des de Terres de l’Ebre, passant per Barcelona i tornant a Girona, es repassa els 25 de la nostra història des de múltiples angles i perspectives. Tot plegat, visions que es poden veure en aquesta creació de Gerard Bagué que refleteix a mode de calidoscopi, els 25 anys de vida de la xarxa que fem entre tots i totes i que serveix, per celebrar la feina feta, però sobretot la capacitat de resiliència de totes les persones per les qui treballem.