Plataforma Educativa
Treballa amb nosaltres
Fundació Resilis - Novetats - Sensibilitazació

Dia Internacional de les persones migrades

Les companyes de Fundació Resilis ens escriuen per explicar-nos com va anar l’acte de celebració de Dia Internacional de les persones migrades, el passat 17 de desembre


“La societat catalana és, ha estat i serà una societat diversa, construïda des de l’aportació continuada de persones de diferents procedències, cultures, religions i creences, orientacions sexuals o capacitats funcionals”

 

El passat dia 17 de desembre se celebrava el Dia Internacional de les persones migrades en un acte organitzat pel Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, al Palau de la Generalitat. La celebració  va girar entorn a posar en valor la riquesa de la diversitat i del repte que suposa la convivència en la diversitat.

Diverses persones migrades que treballen i viuen a Barcelona van participar d’una taula rodona explicant a través de la seva experiència els reptes que tenim com a societat per millorar la integració i la representació en la vida pública.

Destacar el testimoni de la periodista catalana d’origen africà Betarice Duodu, actualment cara visible d’espais informatius a TV3, va explicar la manca de referents dels catalans amb diversos orígens en la vida pública, destacant la infrarepresenetació de les dones negres en aquest i altres àmbits.

 

Un manifest on ens adherim i vindiquem punt per punt

 

Les entitats que formen part de la permanent de la Taula de Ciutadania i Immigració de la Generalitat de Catalunya van llegir un manifest, compartit per Fundació Resilis i la resta d’entitats de la xarxa Plataforma Educativa que va reivindicar que la societat catalana és, ha estat i serà una societat diversa, construïda des de l’aportació continuada de persones de diferents procedències, cultures, religions i creences, orientacions sexuals o capacitats funcionals. De la mateixa manera, el manifest reivindica que:

La diversitat cultural, la diversitat vinculada a la procedència de les persones, no pot anar vinculada amb la desigualtat social i econòmica.

Que totes les persones, sigui quin sigui el seu bagatge migratori personal o familiar , han de tenir els mateixos drets i tenir dret a les mateixes oportunitats educatives, laborals, d’accés a habitatge, a la cultura, a l’esport, o al lleure.

Que la diversitat que vivim en els carrers dels nostres barris, pobles i ciutats, en les aules i en els mercats, han d’estar també presents en els espais públics, especialment aquells que tenen una funció referencial com, per exemple, els mitjans de comunicació, els àmbits professionals i acadèmics, els agents econòmics i socials, les administracions públiques i les institucions polítiques.

Que la societat catalana vetlli pel respecte dels drets de totes les ciutadanes independentment del seu origen i denunciï la vulneració dels mateixos, evitant la discriminació i els atacs d’índoles racista, posant a disposició les eines per fer-hi front.

L’acte va estar amenitzat per unes interpretacions musicals a càrrec de Baishali Sakar i Adi Mahler.

 

Acte de celebració del Dia Internacional de les persones migrades
Acte de celebració del Dia Internacional de les persones migrades