Plataforma Educativa
Treballa amb nosaltres
Fundació Astres

El projecte SMARTS segueix a bon ritme

Seguint el procés d’incorporació de la metodologia de suport en la presa de decisions en les nostres intervencions d’acompanyament a les persones amb discapacitat intel·lectual, i malaltia mental, la Fundació ASTRES continua coordinant el projecte SMARTS (Support me about rights to sexuality).

El projecte es va iniciar al setembre de 2020, creant-se una xarxa de col.laboració amb les entitats EASPD (Bèlgica), ARCIL (Portugal), SCT (Anglaterra) i Theototokos (Grècia). Les accions del projecte s’han anat adaptant a les circumstàncies que la pandèmia ens ha fet viure.

Fins ara l’evolució del projecte està seguint un bon ritme: al juliol de 2021 es va portar a terme una formació per a professionals que es va replicar a 15 professionals més de la fundació. Properament es replicarà a d’altres serveis de l’entitat. A més, s’està finalitzant una guia per a famílies, professionals i entitats.

A finals de febrer, s’iniciarà la formació de suport en la presa de decisions concretant-se en l’àmbit de la sexualitat, formació que també es replicarà en els serveis de la Fundació, i permetrà millorar els suports que s’ofereixen a totes les persones ateses.

Tot i seguir tot el procés del projecte de forma telemàtica, les sinergies i treball en xarxa que s’han creat amb les altres entitats estan permetent elaborar eines que ajudin a millorar la tasca professional i sobretot, oferir uns millors suports a totes les persones ateses i a les seves famílies.

Aquest projecte ofereix les eines per tal que la Fundació ASTRES i els i les professionals que la formen basin la seva intervenció i acompanyament en el respecte i defensa dels drets de les persones amb discapacitat intel·lectual i amb trastorns de salut mental.

Descobreix més sobre el projecte aquí.