Plataforma Educativa
Treballa amb nosaltres
Innovació Social - Internacionalització - Novetats

Èxit en la convocatòria de mentors/es del Projecte Aude!

El passat 15 de maig va finalitzar el termini per ser mentor/a del Projecte Aude* i ho va fer amb un èxit de participació: gairebé un centenar de persones ens han fet arribar la seva candidatura i voluntat de formar part d’aquesta innovadora iniciativa.
L’objectiu de la convocatòria era seleccionar 16 persones voluntàries amb perfils diferents perquè exerceixin com a mentors/es de joves tutelats d’entre 12 i 17 anys durant el proper curs escolar i que aquesta acció reverteixi positivament en el seu rendiment escolar i la seva integració social.

Després d’un procés d’entrevistes, es va iniciar el procés de selecció final dels mentors/es que va tenir en compte els perfils (personal, formatiu i d’edat), l’entrevista personal, la disponibilitat de temps, la proximitat geogràfica, així com l’experiència prèvia en l’àmbit d’infància i adolescència, un valor afegit als candidats/es. El 29 de maig va finalitzar el procés i ja tenim les 16 persones.
Fem una valoració molt positiva de tot el procés recorregut: tant del número de persones que s’han interessat i inscrit com a mentors/es com del procés de selecció.

Els propers 9 i 10 de juny, s’iniciarà la següent fase, en què els mentors/es rebran dues sessions intensives de formació especialitzada en mentoria a la seu de Plataforma Educativa a Girona. La formació ha estat elaborada per professionals en l’àmbit de la mentoria i de l’atenció a la infància i adolescència en risc dels cinc països participants en el projecte i inclourà temàtiques com ara el vincle amb els/es joves, el procés de mentoria i eines i recursos personals que els poden ser d’utilitat.

Podeu trobar més informació al web del projecte:
http://sapereaude-project.com

* El projecte AUDE s’emmarca dins d’una iniciativa europea en la que Plataforma Educativa actua com a coordinadora d’organitzacions de cinc països de la Unió que replicaran la mateixa experiència.
L’experiència busca mostrar i estudiar empíricament els beneficis que un mentor pot tenir en joves amb dificultats, tant en el seu desenvolupament acadèmic com en la seva projecció futura, doncs, d’altres estudis anteriors han mostrat que tenir un vincle amb una persona experimentada i que ofereixi el seu compromís d’una forma diferents a les famílies o els tutors formals produeix una menor taxa d’absentisme escolar, millors expectatives laborals i acadèmiques i també un major benestar en els infants que pateixen risc d’exclusió.”