Plataforma Educativa
Treballa amb nosaltres
Fundació Utopia - Bicicletes sense Fronteres

Èxit de participació a la Trobada EFCI pels 15 anys de la Fundació Utopia

Una trobada inoblidable!

Gràcies a totes les persones participants de la Trobada EFCI, celebrada el 18 de juny en format híbrid, hem pogut retroalimentar-nos de l’energia que provoca la creativitat que tots portem a dins.

Les paraules de les persones facilitadores de màster, experiències de transformació vital, l’aplicació de les eines a la nostra vida quotidiana, l’energia de la comunitat d’aprenentatge i veure com s’han desenvolupat les idees en projectes concrets, ens han enfortit.

Aquesta trobada ens ha donat l’oportunitat d’agrair al Sr. Enrique Matheu per regalar-nos l’ocasió de formar part del somni. I després de 15 anys totes les persones presents confirmem que és possible una ciutadania més conscient i compromesa amb el desenvolupament humà. Cadascú segueix posant la seva llavor allà on actua, la seva comunitat, el seu territori i el nostre planeta.

Dins de les diferents activitats plantejades en aquesta trobada hem pogut gaudir de la xerrada a càrrec de Graciela Aldana, en què ens planteja un repte per a aquest temps – La persona facilitadora com a dissenyadora cultural -, en què ens convida a que cada persona, des del seu lideratge, pugui transformar les relacions amb un mateix i amb les altres persones, consolidant el teixit social per desenvolupar aquestes apostes comunes. També ens ha donat una proposta clara de les estratègies pel disseny. En les seves paraules, “la crida del viatge és assumir la condició d’heroi o heroïna de la nostra vida i estar disposat a fer una transformació conscient”.

Abans de finalitzar hem pogut escoltar com les bones pràctiques en les accions de cooperació ens permet obrir finestres al futur, en què la visió ens porta a contribuir al desenvolupament comú. Convidant-nos a continuar participant dels diferents projectes de cooperació al desenvolupament que es duen a terme des de l’entitat. Se’ns ha convidat a continuar sembrant, a aprofitar l’energia que ens mou i ens transforma. 

Agraïm especialment al Centre de Formació de la Cooperació Espanyola, que ens van brindar l’espai físic i suport tècnic per a totes les persones que van poder assistir en format presencial a L’Antiga Guatemala.

Amb aquest retrobament ens hem injectat d’energia positiva per mantenir actius i estrènyer els vincles que ens uneixen. Seguirem construint nous relats que aviat puguem compartir.

Articles relacionats