Plataforma Educativa
Treballa amb nosaltres
Fundació Gentis - General

La Fundació Gentis rep el guardó de l’Esport Català pel projecte SPORTME

El passat 17 de novembre, la Fundació Gentis va recollir el Guardó de l’Esport Català en la categoria d’igualtat d’oportunitats, entregat per la Fundació Catalana de l’Esport de la Generalitat de Catalunya, que ha obtingut pel projecte SportMe.

SportMe, és un projecte de mentoria esportiva adreçat a persones joves de 16 a 24 anys procedents d’entorns desfavorits i que té com a objectiu principal, acompanyar-los en un procés d’inclusió a través de la pràctica esportiva. Aquests itineraris de mentoria consisteixen en que una persona, mentora, genera un acompanyament a la  persona jove que li permet establir vincles sòlids amb l’organització esportiva o el club. Els processos de mentoria i voluntariat són beneficiosos per a les persones joves, ja que els brinden un acompanyament en el procés d’inclusió  en l’esport, en un club i en una comunitat. A més, mitjançant el projecte es pretén que les persones joves desenvolupin hàbits saludables, competències i coneixements de gestió emocional.

D’altra banda, el projecte també té com a propòsit cobrir la necessitat de donar suport als clubs i organitzacions esportives en el disseny de processos inclusius i de cohesió social també dins de les seves organitzacions per donar resposta a les necessitats de la comunitat que els envolta.

SPORTSME Project, és un projecte transnacional de 2 anys en què participen 5 entitats sòcies de 3 països (Espanya, Portugal i Regne Unit).

Més enllà del premi, en aquesta gala la Fundació Gentis va presentar també la guia metodològica sobre mentoratge esportiu i els vídeos de la prova pilot del projecte.