Plataforma Educativa
Treballa amb nosaltres
PEnsem - Plataforma Educativa

PEnsem maig 2024: Kloosiv Housing SCCL rep el premi d’innovació social del Premis d’Acció Social Maria Figueras i Mercè Bañeras

El PEnsem d’aquest mes de maig el dediquem a la resolució de les situacions d’ocupació com a una nova manera d’afrontar les necessitats d’habitatge l’educació per al desenvolupament. En Jordi Rieradevall, direcció tècnica de la Borsa d’Habitatge Social, posa de manifest aquesta necessitat posant de referent la iniciativa de Kloosiv, guanyadora del premi d’innovació social de la última edició dels Premis d’Acció Social.

Kloosiv Housing SCCL rep el premi d’innovació social del Premis d’Acció Social Maria Figueras i Mercè Bañeras 2024.

Kloosiv És una plataforma web col·laborativa d’inclusió social a l’habitatge que combina eines digitals d’intervenció social, gestió de recursos i de treball cooperatiu, centrada a acompanyar les persones en risc d’exclusió social per accedir a un habitatge i fomentar relacions de llarga durada dins de les unitats de convivència. El jurat n’ha destacat la seva contribució innovadora i social en l’àmbit de l’habitatge, com la cooperativa transforma digitalment l’accés a l’habitatge a través d’una plataforma web que promou la inclusió social, gestionant recursos i facilitant l’acompanyament personalitzat. A més, Kloosiv es centra en valors com la transparència, la igualtat d’oportunitats i la sostenibilitat, amb la finalitat de crear llars estables i saludables per a tothom.

En un context marcat per la crisi dels preus de l’habitatge de lloguer, Kloosiv ofereix una alternativa sostenible i solidària. La seva tasca és especialment rellevant davant les dificultats que presenta el mercat de lloguer regular i aporta solucions a altres necessitats com, per exemple, combatre la soledat no volguda o allargar l’estada a la pròpia llar a persones grans que no poden sostenir-se econòmicament a casa seva. Amb tot, utilitzant la tecnologia per optimitzar processos i recursos, Kloosiv contribueix a una economia social que prioritza el benestar de les persones.

De la seva banda, la Fundació Resilis també està immersa en una acció pionera de resolució de les situacions d’ocupació com a una nova manera d’afrontar les necessitats d’habitatge. Des d’aquesta perspectiva innovadora, la Borsa d’Habitatge Social està fent la regularització sistemàtica dels nuclis de convivència en situació d’ocupació dels habitatges adquirits, tot construint un parc d’habitatge social públic. Aquest plantejament i, sobretot, la seva execució, gràcies a un context favorable de col·laboració entre administració pública i tercer sector social, està resultant ser la solució habitacional i d’inserció social definitiva per a centenars de famílies i altres tipus d’unitats de convivència.

La Borsa d’Habitatge Social compta, a més, amb pisos compartits per a persones que no troben habitatge en el mercat de lloguer regular, sobretot joves en processos d’emancipació avançats. Tant Kloosiv com la Borsa d’Habitatge Social de la Fundació Resilis són dues iniciatives que ajuden a augmentar l’oferta d’habitatge social, optimitzar l’assignació i seguiment dels habitatges i a desenvolupar nous programes i serveis per millorar la qualitat de vida de les persones en situació de vulnerabilitat. Ambdós projectes treballen des de la innovació per aconseguir resultats diferents dels que ens han portat a la situació actual de col·lapse,  amb una perspectiva d’interès general i el dret a l’habitatge.