Plataforma Educativa
Treballa amb nosaltres
PEnsem - Plataforma Educativa

PEnsem gener 2023: 4.0 en el tercer sector, per Johnny Salas

Johnny Salas i Cabrera. Director d’Eina Activa zona Nord, especialitzat en processos productius i lideratge d’equips professionals. Formació professional i Grau superior en electromecànica de vehicles. Membre actiu del grup motor de participació de Plataforma Educativa.

Eina Activa Empresa d’Inserció neix l’any 2007 amb l’objectiu de generar llocs de treball per a persones amb risc o situació d’exclusió social. La nostra missió se centra en l’acompanyament de les persones ateses a través de la formació competencial en el lloc de treball i l’acompanyament individualitzat per a la incorporació amb èxit al mercat ordinari en la finalització dels seus itineraris sociolaborals.

En els darrers anys s’ha anat desenvolupant una exigent competència en el mercat, a través de la incorporació de noves tecnologies i la sofisticació de les tasques a realitzar dins les empreses. Tot això desemboca en una remodelació del mercat, la qual comporta un canvi en les empreses, també en aquelles d’àmbit social.

Les noves tecnologies signifiquen un profund canvi en l’estructura de la societat i en el model econòmic. L’accés a Internet i a dispositius tecnològics per part de les persones, l’aparició de la intel·ligència artificial i l’aprenentatge de les màquines han derivat en una quarta Revolució Industrial 4.0 en la qual nosaltres també hem de participar i adaptar-nos-hi per pujar a aquest tren.

Per aquest motiu Eina Activa desplega el projecte SITID (Sistema Integral de Transformació i Integració Digital). L’objectiu principal és aconseguir la millora de la competitivitat productiva i social, a través de l’ús d’un sistema digital de monitoratge de dades captades a través de lectors QR, o altres sensors IOT (internet de les coses), ubicats en diferents línies productives. Amb la finalitat de transformar i millorar, tant la part productiva, com l’atenció a les persones.

Per això seguirem apostant per la integració digital en cadascuna de les persones i activitats del servei. Tant de bo i en un futur no molt llunyà, aquesta tecnologia ens permeti mesurar el grau de satisfacció i també la felicitat de cadascuna d’elles. A Eina Activa les persones són la nostra prioritat. Persona feliç, sinònim de creixement personal i laboral.

La tecnologia 4.0 a Eina Activa, ens permet tenir uns indicadors i fer uns seguiments més acurats de l’activitat. Ordre, dades a temps real, traçabilitat de productes, dades amb diferents departaments, clients i facturació. Ens permet ser més competitius a l’hora de realitzar nous projectes, creant així l’oportunitat de nous itineraris d’inserció i millorar els que ja tenim.

Per altra banda, pensem que les persones treballadores es beneficien amb una nova competència digital, que els hi permet sumar més coneixements per treballar amb les empreses que comencen a aplicar aquestes noves tecnologies innovadores, capacitació i aprenentatge d’acord amb el pla d’inserció personalitzat.

Aquest camí ens obre un ventall ampli de possibilitats i evolució, que ens complementa i ens fa innovar en la globalitat de la missió de l’entitat. El desig és continuar creant nous llocs de treball i oportunitats per a les persones ateses.

Articles relacionats