Plataforma Educativa
Treballa amb nosaltres
Cooperativa Idària - Plataforma Educativa

De Mares a Filles: Dues Generacions de Dones, per Wafa Boulahrouz

En un acte commemoratiu del Dia Internacional de la Dona celebrat a la Universitat de Girona el passat 8 de març, s’ha destacat el treball de la Wafa Boulahrouz Lahmidi, que ha rebut el reconeixement al millor Treball Final de Grau (TFG) amb una perspectiva de gènere.

El treball, titulat “De Mares a Filles: Dues Generacions de Dones. Una anàlisi de les visions i percepcions de l’educació de les joves d’origen marroquí i les seves mares”, ha captivat l’atenció del jurat pel seu profund anàlisi sobre les vides de dones de dues generacions nascudes en contextos culturals i geogràfics diferents: Marroc i Catalunya.

La investigació serà publicada en una revista acadèmica, ampliant així la seva difusió i impacte en el camp acadèmic i social. La investigació ha explorat amb detall els factors culturals, espacials, religiosos i econòmics que influeixen en les vides de les mares i de les filles d’aquests dos contextos. L’aproximació al vincle matern-filial ha permès examinar com les connexions personals esdevenen fonts d’aprenentatge compartit i, alhora, fonts de tensions generacionals i d’expectatives vitals diverses.


Aquest treball també va ser premiat anteriorment per la Càtedra de Responsabilitat Social i Sostenibilitat en els Premis al Millor TFG en Responsabilitat Social, Sostenibilitat i Aplicació dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) a empreses, institucions, entitats i territoris.


La recerca no només és un testimoni de la rigorositat acadèmica, sinó també de la sensibilitat i compromís amb les qüestions de gènere i interculturalitat. La seva investigació destaca la importància de comprendre les complexitats de les experiències de les dones (mares i filles) en diverses realitats socials i culturals, oferint una visió enriquidora i reflexiva sobre les dinàmiques familiars i socials contemporànies.

Articles relacionats