Plataforma Educativa
Treballa amb nosaltres
Fundació Gentis - Novetats

Programa mixt d’orientació i formació a la Fundació Gentis

El Consorci de Formació Continua de Catalunya ha engegat un programa nou per minimitzar els estralls que la pandèmia Covid-19 ha provocat en les empreses i les persones treballadores del país, principalment afectades per un ERTO (Expedient de Regulació Temporal d’Ocupació). L’impacte econòmic de la pandèmia fa preveure que les persones treballadores afectades per un ERTO no puguin tornar al lloc de feina que tenien abans de la pandèmia. Cal una qualificació d’aquestes persones per a adaptar-se als possibles nous llocs de treball dins de l’organització o proporcionar adaptació a una possible reorientació a altres sectors laborals. Amb aquest plantejament de partida s’ha obert convocatòria dels Programes Mixtes d’Orientació i Formació Ocupacional que proposen una doble via d’actuació: l’Orientació i la Formació.

Fundació Gentis ha rebut la subvenció per a desenvolupar aquest programa en 3 punts d’actuació del territori català: Girona, Barcelona i Terres de l’Ebre. Amb un dispositiu de 6 persones (3 per territori) les persones tècniques orientadores i prospectores tenen l’objectiu d’atendre un total de 375 persones treballadores que hagin estat o estiguin en situació d’ERTO.

Els objectius generals d’aquest programa són:
• d’una banda, oferir suport a les empreses en qüestions relacionades en l’avaluació competencial, qualificació i formació tècnica de les seves persones treballadores.
• de l’altra, proporcionar a les persones treballadores aquelles eines i recursos que li permetin enfortir la seva ocupabilitat i la qualificació competencial (transversal i tècnica).